Jens Vesterager i Sudan, hvor ADRA Danmark i høj grad har projekter, der gavner skrøbelige områder (Foto: ADRA Sudan)

05.01.2022

ADRA Danmark får flere penge i aftale med Udenrigsministeriet

ADRA Danmarks fireårige strategiske partnerskab med Danida udløb den 31. december. Efter næsten et års forarbejde og en hektisk ansøgningsproces fik vi kort før jul endelig nyheden om, at vores indsats for verdens fattige og udsatte fortsat støttes i en ny fireårig periode

Selvom ADRA Danmark havde en god fornemmelse af ansøgningen, følte medarbejderne sig alligevel temmelig opløftede, da beskeden tikkede ind kort før juleferien. ADRA kan fortsat kalde sig en af Danidas strategiske partnere.

Det betyder, at organisationen også de næste fire år frem er sikret et stort årligt millionbeløb til indsatserne i Afrika og Mellemøsten. Gennem det nye strategiske partnerskab vil vi hvert år modtage 38 millioner kroner fra 2022 til og med 2025.

”Det strategiske partnerskab med Danida er afgørende for, at vi kan sikre kontinuitet i projekterne i Syd og bidrage til holdbare fremskridt for de mennesker, vi er sat i verden for at række ud til,” siger en glad generalsekretær – Jens Vesterager – og fortsætter:

”Jeg er meget stolt af hele mit hold. Anerkendelsen fra Udenrigsministeriet (UM) er et resultat af hårdt og godt arbejde.”

Titlen som ’strategisk partner’ er en blåstempling af ADRA’s arbejde. Partnerskabet er funderet i, at ADRA til gengæld for de årlige 38 mio. kroner leverer resultater i forhold til den strategi, en række forligspartier på Christiansborg har lagt for Danmarks udviklingspolitik.

“UM har placeret os i kategorien “skrøbelige områder, nærområder og fordrivelse,” og der er i den grad brug for penge til dette arbejde. Antallet af flygtninge i verden er steget markant på få år, og pengene skal især bruges til at hjælpe mennesker i krise her og nu og mennesker ramt af langsigtede kriser i verdens brændpunkter,” siger generalsekretæren.

“Men vi vil fortsat arbejde med langsigtet udvikling, og her har ADRA især fokus på at styrke kvinders og pigers rettigheder.”

Derudover kan ADRA undervejs ansøge om store enkeltbevillinger, når UM åbner for dette – til særligt udvalgt kriseområder – men disse støttekroner er ikke en del af den formelle faste aftale.

Beløbet er steget
Når en civilsamfundsorganisation som ADRA skal ansøge om at få et strategisk partnerskab med UM, bliver den vurderet ud fra en række kriterier. For organisationerne har forarbejdet og ansøgningsrunden tilsammen varet næsten et år.

Processen er i princippet et kapløb, hvor NGO’erne konkurrerer om at opnå den bedst mulige aftale med ministeriet. Samtidig har hver organisation dog sin niche, fokus og særlige styrker, som supplerer de andre NGO’ere og UM som strategiske partnere. ADRA blev udvalgt sammen med 17 andre danske organisationer, endda med en øget bevilling.

”I denne aftale får vi 2 millioner kroner mere hvert år end i seneste fireårige periode, og det er vi taknemmelige for. Vores ansøgning høstede en betydelig bedre vurdering end ved forrige runde. Det bevidner, at vi er blevet dygtigere, hvilket vi også har arbejdet målrettet på,” siger programchef Helene Ellemann-Jensen og fortsætter:

”Nu ligger et stort, men spændende arbejde med at planlægge og implementere aktiviteterne i den nye aftale med vore partnere i Syd.”  

 

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: